Friday, 21 October 2011

Info Rokok Buat Tatapan Andainfo menarik mengenai rokok buat tatapan anda.

Jumlah penduduk dunia – 6.5 billion.
Jumlah orang-orang Islam – 1.3 billion.
Jumlah perokok di dunia – 1.15 billion.
Jumlah Muslim yang merokok – lebih kurang 400 juta orang”

Pengeluar rokok terbesar di dunia – Phillip Morris

Sumbangan Phillip Morris kepada Israel- 12% daripada keuntungan yang mereka perolehi (belum masuk sumbangan syarikat-syarikat lain). Jika seorang perokok Muslim menghabiskan satu bungkus rokok sehari, bererti mereka membakar 400 juta bungkus rokok sehari. Katakanlah harga sebungkus rokok sekitar US$ 1.00, bererti perbelanjaan umat Islam untuk rokok ialah US$ 400 juta sehari. Kalau 50% perokok Islam membeli produk Philip Morris, bererti mereka menghisap 200 juta bungkus rokok produk Philip Morris sehari (US$ 200 juta) Rata-rata keuntungan rokok produk Philip Morris – 10% untuk setiap bungkus.

Maksudnya Phillip Morris dapat UNTUNG BERSIH US$ 20 juta sehari daripada umat Islam dengan merokok sahaja. 12% untuk Israel.”

Maka pada setiap hari perokok yang beragama Islam menghadiahkan kepada negara haram Israel sekitar US$ 2.4 juta. Setiap bulan Israel tersenyum memperolehi US 28.8 juta dari umat Islam yang merokok. Hampir US$ 300 juta setahun (tidak termasuk sumbangan dari syarikat-syarikat rokok lain). Umat Islam yang merokok membakar US$ 400 juta sehari.


Sedarlah......
Baik anda gunakan duit yang Allah SWT berikan dijalan-Nya lebih baik contohnya sedekah jariah ingatlah ini nafsu semata-mata,nafsu samapai bila pun tidak puas dengannya.
Perbelanjaan untuk mengurus dan memerdekakan Palestin khususnya Al-Aqsa memerlukan US$ 500 juta setahun. Dua hari umat Islam berhenti merokok dalam setahun, sudah cukup untuk Palestin. Tidakkah kita berasa apa-apa?. Itu belum kira lagi kesan merokok pada anda. Masih mahu merokok ??


2 comments:

Spanar Buruk said...

:tidak spanar teda suka laki mrokok..klau dia mrokok,spanar sepak laju2 muka dia..rokok haram teda blh hisap nti cpt mati :hoho

Islamic Barakah said...

:hoho spa nak ngorat sepanar buruk jangan isap rokok wooo :hihi :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More